3 Aralık 2014 Çarşamba

Çoban aşı:

200 gramm ötmek, 2 litr suv, 2 aş qaşığı sarı yağ, 100 gramm sızıq, büyükçe 1 baş soğan, 1 aş qaşığı magdanos ve damına köre tuz alına.
1.   Bayat ötmekni doğrap, çanaq içine qoyğan soñ, tava içine sızıq, yağ ve doğralğan soğan qoyup, qavurıla.
2. Soñra onu suvnen qoşqan soñ, qaynamağa başlağanda içine tuz, qara biber seperek, çanaq içindeki doğralğan ötmek parçaları üstüne töküle.

Malümatnı Nilüfar Raisova 
Bilal Mambetnin "Qırımtatar Yemekleri" kitabından köçürip aldı.

Действия:

0 коммент.:

Yorum Gönder