3 Aralık 2014 Çarşamba

Etli biber dolması

1 kilogramm biber, 500 gramm qıyma, 300 gramm pomidor, 3 aş qaşığı pirniç, 1−2 soğan, keregi qadar tuz ve 1 demet magdanos alına.

Biberlerniñ sapları oyup çıqarıla. Qıymanı ise qabaq dolmasına azırlağan kibi azırlağan soñ, biberlerniñ azaçıq tuzlu suv içinde yuvıp, hazır harc olarnıñ içine toldurıla. Bir qazan içine 2 aş qaşığı yağ qoyıp, doğralğan soğan qavurıla. Pomidor ve suv qoşaraq biberlerniñ üstüne töküle. Sakin ateşte pişirile.

Malümatnı Nilüfar Raisova 
Bilal Mambetnin "Qırımtatar Yemekleri" kitabından köçürip aldı.

Действия:

0 коммент.:

Yorum Gönder