3 Aralık 2014 Çarşamba

Qabaq dolması

Qabaq dolması hazırlamaq içün ateş qabağı tevsiye oluna.
2 kilogramm qabaqqa 0,5 kilogramm pirniç, 250 − 300gram izmir (tek sarı izmir), 500 ya da 600 gramm et (qıyması), 1 bardaq şeker, tuz, qara biber alına. Eger et semiz olmasa onu qıyma maşınasından çıqarğan soñ, azaçıq sarı yağnen qavurmaq mümkün.
1.      Her şeyni hazırlap qona, ya da masanıñ üstüne tizip qoyğan soñ, teren tavanı ya da qazannı yağlap, başta dört şekilde doğralğan qabaq, artıdan pirinç, et, izmir, ardı-sıra, bitkence qat-qat etip tizip çıqıla.
2.      Üstünden bir bardaq suv qoyıp, şeker, tuz, biber bıraqqan soñ, qapaqnen qapatıp, yavaş ateş üstünde buvlandırıp pişirile, 15−20 daqqadan soñ ateş tüşürip, biraz özüne kelmesini beklemek kerek.

Malümatnı Nilüfar Raisova 
Bilal Mambetnin "Qırımtatar Yemekleri" kitabından köçürip aldı.

Действия:

0 коммент.:

Yorum Gönder